Neamț: Două femei, în stare gravă după ce au luat foc. Au stat o zi fără să sune la salvare

Două femei din județul Neamț au ajuns în stare gravă la spital cu arsuri mai vechi de 24 de ore. Ambulanța le-a preluat ieri, 8 martie, în jurul orei 12:30, din localitatea Gâdinți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, se pare că cele două femei, mamă și fiică, locuiau într-o casă la marginea satului. Au fost aduse la ambulanță de către localnici, pentru că autospeciala Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț nu a putut ajunge până la casa lor.

Cele două femei aveau arsuri mai vechi de 24 de ore. Totul a pornit când hainele mamei (o femeie de 42 de ani) au luat foc de la jarul din sobă. Fiica (femeie de 25 de ani, cu probleme psihice) ar fi încercat să o salveze dar și hainele ei i-au luat foc. Au stat așa până când și-au dat seama că situația este gravă și ieri, în jurul orei 12:30, au sunat la „112”.
De la spitalul din Roman, mama a fost transportată cu elicopterul la București iar fiica, cu ambulanța la Iași.

08.03.2018, ora 12:24, Gâdinţi – Roman, 2 paciente:
– pacientă sex feminin, 42 ani, diagnostic: arsură veche de 24 de ore, gr. I-II-III membru inferior bilateral regiunea fesieră, organe genitale pe aprox. 40%, preluată de un echipaj cu medic şi predată la CPU a Sp. Municipal Roman; din CPU a fost transportată pe stadion în vederea efectuării transferului interclinic cu elicopterul la Bucureşti;
– victimă sex feminin, 25 ani, diagnostic: arsură veche de 24 de ore membre inferioare pe aprox. 9%, preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la CPU a Sp. Municipal Roman; din CPU a fost preluată de un echipaj cu asistent medical în vederea efectuării transferului interclinic la Iaşi. – notează un comunicat SAJ Neamț

PUBLICITATE