Neamț: Doi tineri, prinşi băuţi la volan. Şoferii inconştienţi s-au ales cu dosare penale

Două persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Azi-dimineaţă, în jurul orei 03:30, poliţiştii Secţiei 14 Urecheni au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Răuceşti, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 9/10 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Mun. Piatra Neamţ au depistat un tânăr de 27 de ani, din Botoşani, care conducea un autoturism din direcţia strada Lămâiţei către strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ, cu o alcoolemie peste limita legală.

În urma testării alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţa Neamţ, unde i-au fost recoltate probă biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe,, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Le mulţumim conducătorilor auto care adoptă o manieră preventivă de condus şi respectă regulile de circulaţie.

 Poliţiştii nemţeni sunt la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată.

PUBLICITATE