Neamț: Date noi și anchetă de proporții în cazul pacientei plimbate 7 ore între trei spitale

O femeie implicată în accidentul de ieri, 21 mai, din județul Neamț, a fost plimbată 7 ore între spitale, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul pentru a-i salva viaţa. (vezi povestea – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Femeia avea mai multe leziuni, politraumatisme la nivel cranian şi cervical, însă cea mai gravă leziune era cea de la piciorul stâng, care îi fusese strivit în accident. Abia la şapte ore de la accident femeia a ajuns în sala de operaţie, la Iași, medicii ieşeni fiind nevoiți să îi amputeze piciorul pentru a-i salva viaţa.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman spune că personalul medical din CPU a făcut tot ce a trebuit procedural după ce a fost adusă femeia accidentată. Mai mult, Cei de la Roman susțin că Iașul a refuzat transferul motivând că pacienta trebuie trimisă la Piatra Neamț

Cazul pacientei declanşează o anchetă de proporţii. Toţi medicii implicaţi în operaţiunea de salvare vor fi audiaţi. Femeia a suferit un şoc, după ce şi-a văzut piciorul amputat.

Dacă aveam mașina SMURD TIM sunt convinsă că medicul de pe utilitară ar fi direcționat pacienta cu elicopterul la Iași, direct și ar fi avut mai multe șanse. Au apărut diferite știri că nu știu ce s-a întâmplat la Roman.

Doamna respectivă a fost adusă la Roman, la CPU. Medicul de gardă a realizat gravitatea rănilor și a recomandat să fie trimisă la Iași.

A toaletat rana de la picior unde era pământ, iarbă, de deasupra genunchiului până la jumătatea gambei, fără piele, zdrobit, cu lipsă de țesut osos, cu lipsă de piele și mușchi.

Iașul a refuzat transferul motivând că pacienta trebuie trimisă la Piatra Neamț, conform procedurii medicale, iar dacă situația îi depășește și pe cei de la Piatra Neamț, abia pe urmă o trimiteți la Iași.

Transferul către Piatra Neamț nu a fost făcut că așa am vrut noi, a fost pentru că Iașul nu a vrut să primească acel caz.
La acest caz era nevoie de chirurg plastician, chirurg vascular și chirurg ortoped. Romanul nu are chirurg vascular și plastician. Cazul era cu politraumă și singurul centru de politraumă este la Iași. Dacă doamna era trimisă direct cu elicopterul la Iași avea o altă șansă. Decizia nu a fost a Spitalului Roman
, a declarat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, pentru romanulfinanciar.ro

video: tvhappy.ro
PUBLICITATE