Neamț – Controale rutiere în tot județul. Vizaţi şoferii băuţi la volan dar și viteza excesivă!

La nivelul întregii țări, prin Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost organizată o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice și a excesului de viteză. În ultimele 3 zile, în județul Neamț, au fost constatate 4 infracţiuni de conducere sub influența alcoolului şi au fost depistaţi 8 şoferi conducând după ce au consumat băuturi alcoolice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În perioada 9-12 martie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din județ, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a persoanelor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor, dar și a celor care au încălcat regimul legal de viteză

În cadrul activităților au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează limitele de viteză.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 permise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea cu 50km/h a limitei de viteză maxim admise și 8 permise au fost reținute pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice (cu o concentrație de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat).
Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice și 3 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice.

Exemple:
Un tânăr de 26 de ani, din Crăcăoani a fost depistat de polițiști în ziua de 12.03.2017, în timp ce conducea un autoturism cu numerele provizorii expirate pe DC 164, fiind sub influența alcoolului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi sub influenţa alcoolului.

Un bărbat de 41 de ani, din Ruginoasa a fost depistat de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare pe DN15D, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

PUBLICITATE