Neamț: Concursurile Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

În acest sfârşit de săptămână se vor desfăşura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în Municipiul Roman, oraşul Bicaz şi oraşul Târgu Neamţ. Activităţile sunt organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ şi primăriile celor trei localităţi. La competiţie vor participa Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din oraşele şi din apropierea oraşelor menţionate mai sus. Echipajele vor parcurge trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceste concursuri au ca obiective:

  • dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
  • evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Echipajele clasate pe primul loc, vor participa la etapa judeţeană a competiţiei care se va desfăşura pe data de 14.05.2017 în oraşul Bicaz.

Prietenii Pompierilor

Etapele zonale ale Concursurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” se vor desfăşura în următoarea perioadă după cum urmează:

  • 08.05.2017 – Municipiul Piatra Neamţ;
  • 09.05.2017 – Oraşul Tîrgu Neamţ;
  • 12.05.2017 – Oraşul Bicaz;
  • 15.05.2017 – Municipiul Roman;

Echipajele clasate pe primele trei locuri la etapele zonale şi echipajele de la şcolile de educaţie incluzivă, vor participa la etapa judeţeană a competiţiei care se va desfăşura pe data de 18.05.2017 în Municipiul Piatra Neamţ.

Cu viaţa mea apăr viaţa

Pe data de 16.05.2017 se va desfăşura, etapa judeţeană a Concursului de elevi cu tematică de Protecţie Civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”, iar pe data de 25.05.2017 se va desfăşura etapa interjudeţeană a Concursului de elevi cu tematică de Protecţie Civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Cele două etape se vor desfăşura în Municipiul Piatra Neamţ.

PUBLICITATE