Neamț: Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă, din cauza urşilor

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, a convocat, luni, 16 octombrie 2017, la ora 08.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care au fost analizate incidentele apărute, duminică, în urma agresării unui om de către un urs la Tașca, și a apariției altui urs în gospodăria unui om din Vaduri – Alexandru cel Bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Urmare a ședinței s-a hotărât informarea imediată a Ministerului Mediului și solicitarea rapidă a unei soluții pentru a îndepărta pericolul pe care îl reprezintă prezența urșilor pentru oameni.

Agenția de Protecția a Mediului Neamț a emis un punct de vedere favorabil pentru recoltarea/capturarea exemplarului de la Tașca de către Direcția Silvică Neamț.

”Viața oamenilor este cea mai importantă și de aceea am convocat în regim de urgență această ședință, pentru că situația impune măsuri imediate. Am informat Ministerul Mediului despre incidentele apărute și am cerut soluții rapide în special pentru situația apărută la Tașca”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Cronologia evenimentelor, de duminică, este următoarea:

La ora 13,25, Ciubotaru Andrei în vârstă de 79 ani, aflându-se pe fâneața proprietare personală din localitatea Neagra, comuna Tașca, a fost atacat de un urs care i-a provocat lezuni grave în zona capului. Bătrânul s-a deplasat la domiciliu unde a cerut ajutor familiei și ulterior a fost solicitată intervenția Serviciului Județean de Ambulanță.

La  ora 19.56, jandarmii au fost solicitați să intervină, în urma unui apel la 112, făcut de Răspopa Celina, care a sesizat că un urs a intrat în grădina ei din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Aceasta a sesizat că ursul constituie o amenințare pentru familia ei, având 2 săptămâni de când își face apariția. Jandarmii s-au deplasat la fața locului dar ursul nu a fost găsit.

PUBLICITATE