Neamț: Cercetat pentru un pistol cu gaze și o armă de tir sportiv cu aer comprimat

Un bărbat de 51 de ani, din Buruieneşti este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 4 iunie a.c., Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ, în urma unor verificări, au stabilit că un bărbat de 51 de ani, ar deţine la domiciliul său din Buruieneşti, arme neletale supuse autorizării. Acesta nu este autorizat pentru deţinere de arme şi muniţii.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au identificat şi ridicat de la locuinţa acestuia, un pistol neletal cu gaze – calibru 9 mm şi o armă de tir sportiv cu aer comprimat – calibru 5.5 mm.

Din primele cercetări a rezultat că cele două arme au fost achiziţionate de către bărbat în cursul anului 2017 din Bulgaria, care le-ar fi trecut frontiera de stat fără a le declara autorităţilor vamale, după care le-a transportat la domiciliu.

Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării cele două arme neletale iar bărbatul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

PUBLICITATE