NEAMȚ – Ce nu s-a văzut în campania electorală pentru alegerile parlamentare


În orice campanie electorală asistăm la fel de fel de minciuni, hoții (ori dezinformări cum le place unora să zică) sau derapaje ale candidaților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Campania pentru alegerile parlamantare de anul acesta putea fi una civilizată. Candidații și-au prezentat promisiunile pe care noi trebuie să le credem dar și lucrurile mărețe pe care le-au realizat pentru noi.

Unii, însă, au ales un alt mod de a face campanie…

1. Sebastian Burduja
„O tânără speranță” așa cum a fost prezentat pentru nemțeni, Sebastian Burduja este candidatul care m-a dezamăgit cel mai mult pentru că putea face o altfel de politică. Dacă la partidele politice suntem obișnuiți să vedem fel de fel de derapaje, la Burduja nu m-am așteptat. După părerea mea, acest candidat și-a șters toată imaginea de „independent” atunci când a ales să „fenteze” strângerea de semnături. A preferat să candideze ca independent și să strângă puțin peste 5000 de semnături decât să-și asume 200.000 de semnături alături de PACT. Dar asta nu e tot. Este singurul candidat din Neamț care a împărțit pliante electorale celor care serbau Ziua Națională a României, dar și singurul care și-a îmbrăcat echipa de campanie cu veste semnate „Tianu”. Oare dacă cei din PNL ar fi ieșit cu geci semnate „Liberalii” era ok? Dacă în campania asta nu m-a convins, îl aștept la următoarele alegeri…dacă va mai fi în Neamț.

2. PSD
Așa cum ne-a obișnuit de ani buni, PSD nu s-a putut detașa nici campania asta de îngâmfare, manipulare și populism ieftin. Dacă promisiunile că vor scădea prețul de parcare s-au dovedit o mare minciună electorală (momentan), faptul că au încercat să transforme un eveniment ca Târgul de Crăciun într-un subiect de campanie, este și mai rușinos. Aici vorbim de „Ionel Arsene vă invită la Târgul de Crăciun…”, de alaiul de candidați PSD în fața scenei la concertul cu Smiley și scandalul între un candidat PSD și un directorul unui centru aflat în subordinea CJ Neamț. Punctul culminant a fost când președintele PSD s-a gândit să „joace politic” (așa cum el a declarat…că-i place jocul politic) și, în speranța că va confisca evenimentul și îl va umili pe primarul Dragoș Chitic, s-a făcut că-l cheamă pe scenă, (deși primarului i s-a spus, înainte de concert, că oficialitățile nu vor vorbi). 

3. ALDE
ALDE a arătat că este cu adevărat ombilicul PSD. Chiar șeful PSD Neamț a ales să-l plimbe pe candidatul ALDE Neamț prin târg, poate, poate îi spală imaginea de „penal”. Ba chiar au fost și lăudați de PSD-iști, iar la ultima conferință de presă PSD ni s-a recomandat ca să votăm ALDE dacă suntem „de dreapta”. Și dacă nici așa nu obțin voturi, s-au gândit să facă un clip electoral în care un „penal” așezat lângă drapelul României, ne îndeamnă să-l votăm.

Mai mult ca sigur au mai fost derapaje (și de la candidații care nu au nicio șansă), dar o campanie care putea fi corectă, civilizată și fără manipulări de prost gust a fost știrbită și de această dată.

D.M.B.
PUBLICITATE