Neamț: Bărbat salvat după ce a căzut într-o fântână de 12 metri

Un bărbat din localitatea Negrești a fost salvat după ce a căzut într-o fântână astăzi (4 mai) în jurul orei 11:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, bărbatul (în vârstă de 66 de ani) ar fi încercat să facă niște lucrări la o fântână (să schimbe o pompă). Acesta s-ar fi blocat pe la 8 metri în fântâna respectivă (de aproximativ 12 metri, cu un diametru de 50 centrimetri).

Conform ISU Neamț, la locul intervenției s-au deplasat: o autospecială de stingere, o autospecială pentru scafandri, o ambulanță SMURD și un Duster, încadrate cu 2 ofițeri și 11 subofițeri

Când au ajuns pompierii, bărbatul era scos de oamenii care îl ajutau la lucru și de polițiștii care au ajuns imediat la locul incidentului.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor, bărbatul fiind coștient și într-o stare bună.

Comunicat ISU Neamț:
Joi, 04.05.2017, la ora 11:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență
„112” despre faptul că un bărbat în vârstă de 66 ani a căzut în fântână în localitatea Negreşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat doi ofiţeri,  unsprezece pompieri militari, un voluntar din cadrul campaniei „Voluntar din pasiune” la ISU Neamţ  cu o autospecială de capacitate medie(FRAP), o autospecială scafandri, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă încadrată cu medic şi asistent de la UPU, o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Negreşti. Pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Negreşti ajutaţi de cetăţeni au reuşit scoaterea persoanei din fântână, de la adâncimea de cca. 8 m, până la sosirea pompierilor militari. Echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă prezent la locul intervenţiei a acordat primul ajutor victimei, aceasta refuzând transportul la spital.

PUBLICITATE