Neamț: Au tâlhărit un bătrân de 78 de ani. L-au bătut până le-a spus unde ține pensia

Doi tineri acuzati ca au talharit, in plina zi, un barbat in varsta de 78 de ani din Neamt au fost prinsi de politisti. Suspectii l-au amenintat pe batran si l-au lovit fara mila, apoi au dispaut cu toti banii din casa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Barbatul in varsta de 78 de ani, vaduv, locuieste singur in comuna Trifesti din Neamt. Cei doi talhari au dat buzna peste el in casa cu gandul de a-i lua toti banii, dupa cum povesteste batranul. Totul s-a intamplat in jurul orei 11.00.

Cand au vazut ca nu se aleg cu nimic, indivizii au inceput sa-l loveasca si, in cele din urma, omul le-a spus unde isi tine pensia. Suspectii au sustras un portofel în care se aflau 970 de lei si s-au facut nevazuti.

M-a amenintat ca ma omoara. Pe una dintre persoane am cunoscut-o. Eram aproape gata daca mai stateau 2 minute.” – a declarat victima pentru ProTV

Dupa atac, batranul nu a cerut ajutor, de teama ca talharii il asteapta in curte. Dupa cateva ore, un vecin a venit pe la el si asa a aflat ce s-a intamplat.

Am venit sa ii aduc mancare. Era speriat, usile incuiate. M-am uitat atent la barba lui si am vazut roseata. M-am uitat la portofel si am vazut ca nu e acolo si am mers la politie.” a spus un vecin, notează aceeași sursă citată

În ziua de 21.04.2017, polițiștii Postului de Poliție Trifești împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei. Tinerii au încercat să se sustragă urmăririi penale, însă au fost prinși de polițiști, ambii fiind reținuți pentru 24 de ore.

Față de cel de 23 de ani, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 zile, urmând să se pronunțe și față de tânărul de 18 ani.

PUBLICITATE