Neamț: Au avut zile! Salvați de pompieri după ce au căzut în puțuri adânci de 14 și 30 de metri (FOTO)

Sâmbătă, 2 iunie, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamț au participat la două misiuni de salvare a unor persoane, una căzută într-un puț de 14 de metri și cealaltă într-o fântână de 30 metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prima intervenție a avut loc în jurul orei 7:30, în municipiul Roman (lângă firma ODLO). La fața locului s-au deplasat AT 5002 si EPA cu 7 subofiteri de la Detașamentul de pompieri Roman și modulul multirisc cu 3 subofiteri de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt. Când au ajuns la locul evenimentului, pompierii au constatat că în puț este un bărbat de 35 de ani. Acesta săpase o fântână și pentru că n-a dat de apă, a acoperit-o cu niște scânduri. În momentul în care a călcat pe podețul din scânduri, l-a rupt şi s-a prăbuşit în gol 14 metri.
Plutonierul major Dumitru Iuştiuc a coborât și a reușit să scoată bărbatul în viață. Victima a fost preluată de catre echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț pentru a i se acorda primul ajutor.

În jurul orei 19:00, ISU Neamț a fost anunțat pentru a interveni într-o misiune de degajare a unui bărbat căzut în fântână în comuna Gherăești, sat Tețcani. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD EPA din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, o ambulanță cu medic de la SAJ și modulul multirisc de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț. Se pare că bărbatul era sub influența alcoolului și s-ar fi aruncat s-a aruncat intenționat în fântână.
Până să ajungă modulul multirisc, plutonierul Costache Cristian a coborât în fântâna care avea o adîncime de 30 de metri, un diametru de 80 de centimetri, iar bărbatul (în vârstă de 47 ani) era în apa de aproximativ 40 de centimetri. Persoana a fost extrasă în stare conștientă și a fost transportată la spital.

PUBLICITATE