Neamț: Anchetă jurnalistică la Spitalul Județean. „Medicina bazată pe dovezile preoților”

Cel puțin două spitale din rețeaua publică de sănătate (printre care și Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț) au luat hotărâri administrative care au implicat oamenii Bisericii Ortodoxe – fie ei preoți sau reprezentanți ai unor asociații creștine – în zona de decizie medicală. Învățăturile BOR sunt însă în opoziție flagrantă cu programele și politicile sanitar-educaționale ale statului. – notează o anchetă jurnalistică a celor de la safielumina.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dumnezeu lucrează prin oameni în ziua de 1 noiembrie 2013, când conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț decide ca orice femeie care solicită întrerupere de sarcină să treacă obligatoriu printr-o comisie de consiliere pre-avort. Din această comisie, indică hotărârea SJU, trebuie să facă parte mai mulți psihologi, medicul șef al unității de primiri urgențe, dar și preoți și un reprezentant al unei asociații creștine.

Practic, femeia care solicită o întrerupere de sarcină trebuie să treacă pe la diferiți specialiști și să primească informații concrete de la medicul ginecolog sau de la psiholog, dar și de la părintele de la capela spitalului. Decizia 709 a SJU Neamț e atât de generoasă încât include capela unității sanitare între “cabinetele implicate în procesul de consiliere”.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE