Neamț: Agent de poliție trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului

Procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a întocmit rechizitoriu prin care a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Neamț, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului (trei infracţiuni).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt, la data de 09.11.2015, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamţ s-au sesizat din oficiu despre faptul că agentul de poliţie în vârstă de 53 ani, din cadrul I.P.J. Neamț a făcut diligenţe pe lângă persoane vătămate pentru ca un bărbat, cercetat în perioada 2014-2015 în mai multe dosare penale, să obțină soluţii favorabile în acestea.

La data de 21.02.2018, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a întocmit rechizitoriu prin care a dispus trimiterea în judecată a polițistului constând că acesta, în mod deliberat şi cu totul nejustificat, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Neamț, a îndemnat 3 persoane, folosind diferite pretexte, să-şi retragă plângerile penale formulate în 3 dosare penale ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, împotriva lui R.I.C, cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia pentru infracțiunile de care a fost acuzat.

PUBLICITATE