Neamț – Acțiunile de prevenire a braconajului cinegetic continuă


În perioada 5 septembrie 2016 – 28 februarie 2017, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., desfășoară o acțiune, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitățile vizează și indisponibilizarea bunurilor folosite la comiterea unor astfel de fapte, contracararea extinderii braconajului cinegetic săvârşit de vânătorii străini în paralel cu desfăşurarea unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare şi autohtone şi constatarea celorlalte genuri de infracţiuni care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare.

Astfel, până la mijlocul lunii decembrie a.c., polițiștii nemțeni au constatat 16 infracțiuni, dintre care 3 de braconaj prevăzute de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 6 la regimul armelor și muniției, iar restul privind regimul substanțelor periculoase prevăzute de Codul Penal şi OUG 195/2005.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoarea de 5000 de lei, pentru abaterile constatate la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.
Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 11 arme, dintre care 6 letale și 5 neletale, 70 de cartușe și 672 gr. de mercur. – se arată într-un comunicat al IPJ Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE