Neamț: Accidentul cu trei victime: Culpă comună a conducătorilor auto implicaţi

Un accident rutier, cu victimă încarcerată, a avut loc astăzi, 6 aprilie, pe raza județului Neamț. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 15:00, în comuna Tarcău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 21 de ani din Bicaz conducea un autoturism pe DN 15 (dinspre Bicaz spre Piatra-Neamț), într-un tronson de drum cu marcaj longitudinal continuu, ar fi efectuat depăsirea autoturismului din față. În acel moment, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din aceeași direcție de mers și a efectuat viraj stânga. Cel de-al doilea autoturism era condus de o tânără de 20 de ani din Tacău.

În urma coliziunii, ambele autoturisme au ricoșat în afara părții carosabile (unul dintre autoturisme a rupt un stâlp, iar celălalt a ajuns într-un gard), rezultând rănirea conducătoarei auto (tânăra de 20 de ani) și a doi pasageri din autoturismul condus de tânărul de 21 de ani (o femeie și un bărbat, posibil părinții acestuia).

La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD EPA din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Conform ISU Neamț, două victime erau ieșite la sosirea forțelor, fiind preluate de ambulanta SMURD EPA si de o ambulanță de la SAJ, iar în celalalt autoturism, conducătoarea auto se afla încarcerată, iar după ce a fost extrasă de forțele de intervenție a fost preluată de o ambulanță de la SAJ.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Pentru că tânăra a fost transportată la spital, i se vor recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii vor face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cel mai probabil, este vorba despre o culpă comună. Șoferul a călcat marcajul longitudinal continuu și conducătoarea auto a efectuat virajul la stânga fără să se asigure.

Vezi video surprins de o cameră de bord – AICI

PUBLICITATE