Neamț: A accidentat un pieton și a părăsit locul accidentului. Găsit când încerca să fugă din ţară

Ieri, 22 ianuarie, polițiștii au fost sesizați despre faptul că în jurul orelor 13.00, pe raza localității Grințieș a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporala a unei persoane, iar autorul a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări, s-a stabilit că un pieton, în vârstă de 37 ani, din Grințieș, în timp ce se deplasa pe DN 15, a fost acroșat de un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, a cărui conducător auto și-a continuat deplasarea.

Caracteristicile autoturismului implicat în accident au fost transmise către celelalte subunități de poliție, dar și către punctele de trecere a frontierei României.

Astfel, in jurul orelor 21:00, polițiștilor nemțeni li s-a comunicat că la P.T.F. Borș s-a prezentat un autoturism cu caracteristicile celui implicat în eveniment care prezenta avarii specifice accidentului. În cauză a fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Bihor pentru continuarea cercetărilor și clarificarea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr de 29 de ani, din Vaslui, față de care sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia

Victima a fost transportata la Spitalul Județean Neamt pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în urma testării alcooltest, rezultatul a fost de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii vă reamintesc ce trebuie să reţineţi în cazul unui accident de circulaţie al cărui autor părăseşte locul faptei:
Numărul de înmatriculare al autovehiculului; Tipul şi culoarea autovehiculului; Avariile rezultate în urma accidentului; Semne particulare (modificări aduse caroseriei, surse de lumină auxiliare); Date despre conducătorul auto şi ocupanţii autovehiculului implicat în accident; Direcţia în care a plecat; Pentru a depista infractorul şi a face dreptate, AVEM NEVOIE DE DVS.; Contactaţi cât mai repede poliţia rutieră sau Sunaţi la telefonul 112!

PUBLICITATE