Neamț: Accident rutier în care a fost implicat un minor lăsat nesupravegheat

Polițiștii rutieri au intervenit la un accident de circulație în care a fost implicat un minor lăsat nesupravegheat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 02.04.2018, în jurul orei 18:00, pe strada Oituz din municipiului Roman, jud. Neamţ, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unui minor, în calitatea de pieton.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce o femeie de 51 de ani, din Roman conducea un autoturism pe strada Oituz, având direcţia de mers dinspre Bld Roman Muşat spre strada Cuza Vodă, a surprins și accidentat o minoră de 4 ani, din Plidești, care, nesupravegheată fiind, a traversat strada de la dreapta spre stânga sensului de mers al autoturismului, prin faţa unui alt autoturism oprit.

Conducătoarea auto nu se afla sub influența alcoolului, conform testării alcoolscopice, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Atenție la copii dumneavoastră pe perioada vacanței de primăvară!
Având în vedere timpul liber de care se bucură copii în această perioadă, polițiștii atrag atenția părinților asupra modului de supraveghere a acestora și în vederea luării tuturor măsurilor pentru a evita implicarea lor în accidente rutiere. Prin sesiunile de informare pe care polițiștii le desfășoară, frecvent, în rândul elevilor ne dorim să conștientizăm minorii de participarea lor la un trafic sigur, prin respectarea regulilor de circulație, dar în momentul în care nu suntem noi alături de ei, dumneavoastră, ca părinți, trebuie să fiți un exemplu pozitiv pentru copii.
Câteva sfaturi pentru perioada de vacanță:
• Supravegheați-vă în permanență copilul, la joaca, atunci când vă aflați în zonele aglomerate; câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta sa dispară sau să se accidenteze; • Învățați-l ca are voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie sa spună întotdeauna unde și cu cine pleacă; • Explicați-i, pe înțelesul sau, cu exemple concrete, că nu este bine sa intre în vorba cu persoane străine și nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni; în niciun caz nu trebuie sa se urce în mașinile necunoscuților sau sa ii însoțească pe aceștia, indiferent de pretext;

PUBLICITATE