Neamț: 23 de persoane bănuite de săvârșirea de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice

În cadrul acțiunii naționale „FOC DE ARTIFICII”, polițiștii nemțeni au depistat 23 persoane bănuite de săvârșirea de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice și au confiscat 38141 de obiecte pirotehnice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamț, poliţiştii nemțeni au efectuat, în perioada 21 noiembrie 2017 – 05 ianuarie 2018, controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, echipele de control au acționat în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu.

Astfel, în perioada de derulare a acţiunii, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, poliţiştii au controlat 17 persoane fizice și juridice autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice și au efectuat 38 de controale în complexe, piețe și alte obiective, în urma cărora au fost constatate 22 de infracţiuni la regimul armelor, muniției și substanțelor periculoase.

Poliţiştii au confiscat, în timpul celor aproape două luni de acţiuni, 38141 de articole pirotehnice, respectiv 38112 bucăți petarde categoria F2, 28 baterii de artificii din categoria F2, o baterie de artificii din categoria F3.

Astfel, prin activitățile desfășurate s-a reușit prevenirea producerii de evenimete negative, cu urmări deosebit de grave în rândul populației.

PUBLICITATE