Neamț: 160 de sancțiuni și 21 de permise reținute într-o singură zi de polițiștii rutieri

Ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (abateri pietoni sau bicicliști și viteză neadaptată sau excesivă) și pentru creșterea vizibilității în trafic a forțelor de ordine și siguranță publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 75 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, iar 11 pentru abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor continua acţiunile punctuale pe principalele sectoare de drum cu risc accidentogen de la nivelul județului Neamț.

PUBLICITATE