Neadaptarea vitezei la condițiile meteo de ieri a făcut 4 victime


În ziua de 23.03.2016, orele 17.00, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe DN 15D, în localitatea Baratca, în urma căruia a rezultat rănirea a trei persoane.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 31 de ani, din Piatra Neamț conducea o autoutilitară pe direcţia Roman -Piatra Neamt, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și a intrat într-un stâlp de electricitate. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 47 de ani, pasageri aflați în autoutilitară.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot ieri, în jurul orei 23.50, un alt conducător auto, de 41 de ani, din Pipirig pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo și de carosabil, a pierdut controlul autoturismului, în timp ce circula pe DN 15B, în localitatea Vânători-Neamţ, derapând și părăsind partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea unei femei de 62 de ani, din Pipirig, aflată pe bancheta din spate a autoturismului.
Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandările Poliției, având în vedere condițiile meteo nefavorabile:
– Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă!
– Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, care să permită oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, frânare care duce la derapare!
– În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului! În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

PUBLICITATE