Național: Un avion militar s-a prăbușit în județul Bacău

ACTUALIZARE: Piloţii avionului militar prăbuşit în judeţul Bacău au fost recuperaţi şi sunt în viaţă, a confirmat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene urmează să investigheze cauzele producerii accidentului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un avion militar IAR 99 Şoim, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit în urmă cu puţin timp în localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. Aeronava avea doi piloţi la bord care, conform primelor informaţii, s-ar fi catapultat.

Spre locul accidentului au plecat mai multe autospeciale cu apă şi spumă, descarcerarea, SMURD, şi ambulanţe de Terapie Intensivă.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că aparatul efectua un zbor de antrenament. „Confirm că avem un aparat prăbuşit la Bacău„, a spus acesta, adăugând că au început procedurile standard în cazul unui asemenea accident.

Piloţii au reuşit să se catapulteze. Cei doi piloţi sunt căutaţi în acest moment„, a completat ministrul Apărării. – noteaza Realitatea

Potrivit informațiilor Ziarului de Bacău, cei doi piloți urmau să participe în acest weekend la un miting aviatic în București.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit în tinpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit în explozia produsă după prăbuşirea aparatului.

PUBLICITATE