A murit după ce a fost plimbată prin patru spitale. Declarațiile medicilor se contrazic. Polițiștii fac cercetări

Tragedie într-o familie din judeţul Neamţ. O tânără de 27 de ani şi pruncul ei nenăscut au murit, după ce femeia a fost plimbată pe la mai multe spitale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bianca avea 27 de ani şi era însărcinată în 21 de săptămâni. Aştepta cu nerăbdare primul său copil. Diagnosticată din copilărie cu distrofie musculară, după o viaţă într-un scaun cu rotile, s-a încăpăţânat să-şi întemeieze o familie. A rămas însărcinată. Toate au fost bune, până pe 5 ianuarie. Atunci s-a simţit prima dată rău şi s-a dus la consult la Spitalul din Roman. – notează digi24.ro

Luni, 8 ianuarie, gravida s-a internat la Spitalul Municipal Roman din cauza simptomelor accentuate. În cursul zilei de marţi, 9 ianuarie, la ora 16.30, reprezentanţii Spitalului din Roman au făcut solicitare de transfer către maternitatea de gardă din Iaşi. La maternitatea din Iași, medicii nu au descoperit nimic anormal în evoluţia sarcinii, dar având în vedere distrofia de care suferea Georgiana, au cerut opinia unui neurolog. A fost trimisă la Neurologie, apoi la Boli Infecţioase, unde a și murit.

Medicii din Iași susțin că femeia a fost adusă intubată de la Roman mult prea târziu pentru a fi salvată. Mai mult, și familia victimei susține că a plecat în comă de la Roman. Oana Onu, director medical al Spitalului Municipal Roman susține că pacienta nu a plecat intubată. Avea o stare uşoară de somnolenţă, iar în momentul în care a fost preluată de ambulanţă ea era conştientă, cooperantă.

Polițiștii au deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă.

PUBLICITATE