Municipiul Roman: Programul manifestărilor cu ocazia Zilei Naționale a României

Primăria municipiului Roman organizează, în data de 1 decembrie 2017, de la ora 11.00, în Piața Roman Vodă, manifestările prilejuite de împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, la Roman va fi prezentă și o delegație din partea orașului Ștefan Vodă, din Republica Moldova, cu care municipiul Roman este înfrățit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imnul României va fi interpretat de Ioana Mîrți, acompaniată de Ștefan Buzdugan la pian.

La eveniment au fost invitați să ia parte reprezentanții tuturor cultelor religioase din municipiu, care, după ceremonialul religios, vor putea transmite un scurt mesaj romașcanilor. După intonarea imnului României și ceremonialul religios, vor urma alocuțiunile oficialităților.

Pentru o bună organizare a evenimentului, vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale, ceremonia oficială a depunerii coroanelor de flori este organizată în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale.
În cadrul ceremoniei oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entități prezente: Președintele României/Administratia Prezidențială, Parlamentul României, Guvernul României/Prefectul, primarul localității unde are loc ceremonia; președintele Consiliului Județean, corp diplomatic, entitatea organizatoare. După încheierea ceremoniei oficiale, pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane.

După încheierea evenimentului cu defilarea Gărzii de Onoare, urmează să fie deschise ”porțile” Sătucului lui Moș Crăciun, un târg dedicat produselor de sezon.

La corturile ce vor fi amplasate în parcarea Primăriei municipiului Roman, cetățenii pot primi o porție de mâncarea tradițională și o băutură caldă.

PUBLICITATE