Municipiul Piatra-Neamț a trecut și de ultimul risc financiar


Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț s-a întrunit astăzi, 9 august, într-o ședință extraordinară pentru a aproba 4 proiecte de hotărâre. În prezența a 20 de consilieri locali, cele 4 proiecte de hotărâre au trecut fără niciun vot împotrivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

cl piatraCele 4 proiecte de hotărâre sunt:

1. Aprobarea rectificării bugetului local al municipiului Piatra-Neamț pe anul 2016
2. Încheierea unor parteneriate între municipiul Piatra-Neamț și unele persoane juridice
3. Modificarea HCL nr. 111 din 30.03.2012, privind încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Piatra-Neamț și Camera de Comerț și Industrie Neamț
4. Încheierea cu Alpha Bank a unei tranzacții, respectiv angajament de plată eșalonată a creditului garantat pentru Perla Invest.

Legat de ultimul proiect de hotărâre, cel cu creditul Alpha Bank, primarul Dragoș Chitic a precizat:
„În urma negocierilor cu Alpha Bank s-a raspuns favorabil propunerii de eșalonare la plată a datoriei rezultate din creditul contractat de Perla Invest și garantat de Consiliul Local. Practic am reusit sa eliminam ultimul risc financiar major pentru municipalitatea pietreana. Bugetul disponibil acum permite functionarea institutiei, realizarea serviciilor publice si asigura resursele financiare necesare pentru atrgerea fondurilor europene prin care sa dezvoltam in urmatorii ani orasul. Sunt increzator ca in perioada urmatoare prin gestionarea eficienta a cheltuielilor si prin masuri de crestere a veniturilor vom reusi sa ne asiguram resurse financiare suplimentare care sa fie folosite in investitii benefice pentru oras.”

PUBLICITATE