Municipiul Piatra-Neamț, pus la o cheltuială inutilă de PSD-PMP-ALDE


Am scris ieri despre o ședință de Consiliu Local care a scos la iveală, din nou, modul dezastruos prin care majoritatea PSD+PMP+ALDE conduce municipiul Piatra-Neamț. În acel articol am prezentat una dintre ispravele făcute de consilierii acestei majorități – Vezi articolul – FRF vrea două meciuri internaționale la Piatra-Neamț. Alianța PSD-PMP-ALDE a votat împotrivă  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Așa cum am promis, astăzi vom discuta despre „Isprava numărul 2”. De data asta nu mai vorbim despre un vot „împotrivă”, ci despre un vot „pentru”.

Până acum, gratuitățile la transportul public de persoane erau suportate de ADI URBTRANS. Ei bine, consilierii PSD+PMP+ALDE au votat ca aceste gratuități să fie suportate de…PRIMĂRIE.
Adică, în loc să facă tot posibilul să scape primăria (care se află, oricum, într-o situație precară cu banii) de cheltuieli, aceștia au decis să se folosească bani din bugetul local pentru o plată (destul de mare), care până acum o suporta o altă entitate.

Consilierii PSD-PMP-ALDE din Consiliul Local Piatra Neamt- vot impotriva dezvoltarii orasului. Isprava nr. 2:

Alianta psd pmp alde consiliu local piatra neamtIn loc sa gaseasca solutii pentru rezolvarea dificultatilor financiare cu care se confrunta Primaria pietreana, au propus ieri in sedinta de Consiliu Local si au aprobat ca gratuitatile la transportul public de persoane sa fie suportate din bugetul local si nu de Urbtrans asa cum a fost in anii trecuti. Adica, in loc sa folosim banii din bugetul local pentru dezvoltarea orasului trebuie sa acoperim o cheltuiala, care pana anul trecut o suporta o alta entitate.

Primaria Piatra Neamt a pus la dispozitia transportatorilor infrastructura rutiera pe care o folosesc si pentru care ,din incasari ,acestia platesc o redeventa la Urbtrans din care se asigurau gratuitaile. Acum, din cauza votului iresponsabil al consilierilor mentionati, banii incasati pentru folosirea infrastructurii din oras nu se vor mai fosi pentru pietreni.

Am convocat o sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru 31 ianuarie in care solicit retragerea Primariei Piatra Neamt din Urbtrans , in avantajul pietrenilor, conditie in care am gestiona singuri transportul public de persoane din oras, la o calitate mai buna pentru cetateni iar din redeventa incasata de la transportatori putem suplimenta gratuitatile la transport. Astfel , atat persoanele aflate in dificultate cat si un numar mare de pensionari din oras vor putea sa beneficieze de transport gratuit. a declarat primarul Dragoș Chitic

Va urma…

D.M.B.
PUBLICITATE