Municipiul Piatra-Neamț, premiat la Gala Fondurilor Structurale – secțiunea „Bucuroși de oaspeți”

În data de 18 decembrie 2017, la București, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group-www.fonduri-structurale.ro au organizat cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale. Gala este parte a campaniei „Succesul e…MOLIPSITOR!” un proces interactiv de descoperire, împărtășire și apreciere a bunelor practici și a impactului generat de proiectele finanțate din fondurile europene. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Municipiul Piatra-Neamț s-a înscris în acest concurs cu  proiectul „Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale – Curtea Domnească din Municipiul Piatra Neamț – prin amenajări urbanistice, amenajări ale circulațiilor pietonale și carosabile – pasaj auto subteran, parcaje subterane”, câștigând locul al III-lea la secțiunea „Bucuroși de oaspeți” (secțiune dedicată proiectelor din domeniul turismului).

Cele 129 de proiecte înscrise au fost evaluate de un juriu format din profesioniști și personalități din fiecare dintre cele 8 domenii ale Galei Fondurilor Structurale. La fiecare secțiune au fost acordate câte 3 premii, marii câștigători fiind răsplătiți și cu o vizită de studiu la Bruxelles, la Comisia Europeană, oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România. De asemenea, au fost acordate și premii speciale de către partenerii evenimentului.

Secțiunile Galei de anul acesta au fost gândite în așa fel încât să reflecte cât mai bine structura ultimelor apeluri de proiecte din cadrul financiar 2007 – 2013 și să ofere șansa proiectelor nefinalizate în 2014 să se înscrie acum. Un alt element de noutate pentru anul acesta este faptul că au existat două secțiuni dedicate structurilor (start-up-uri și structuri de economie socială) create prin proiectele-umbrelă din cadrul apelurilor România Start Up și Economie Socială din 2014-2015, apeluri care au creat o mare efervescență la nivel național

PUBLICITATE