Municipiul Piatra-Neamț poate fi gazda Campionatului European de Karate din 2017


Municipiul Piatra-Neamț și-a depus candidatura pentru a fi gazda Campionatului European de Karate din anul 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul Dragoș Chitic i-a avut invitați astăzi, la sediul Primăriei Piatra-Neamț, pe Președintele Federației Europene de Karate Tradițional – Vladimir Iorga, Președintele Federației Române de Karate Tradițional – Nicolaie Mărăndici, Secretarul Federației Mondiale de Fudokan – Mihai Apan și pe antrenorul de karate al CS Ceahlăul – Paul Pintilie, unde a avut loc o conferință de presă de lansare a candidaturii Municipiului Piatra Neamț pentru a găzdui această competiție.

Campionatul European de Karate este un eveniment la care participă peste 1.000 de sportivi, iar pentru ediția din 2017 și-a mai depus candidatura capitala Franței, Paris. Ediția din 2015 s-a desfășurat la Napoli, Italia, iar anul acesta Campionatul se va desfășura în Cracovia, Polonia.

Piatra-Neamț este un oraș minunat. Aveți toate șansele pentru a găzdui acest eveniment. Sunteți înconjurați de aeroporturi și aveți toată infrastructura necesară. Piatra-Neamț este calificat să găzduiască acest campionat și datorită numărului mare de practicanți ai acestei arte” a declarat Vladimir Iorga.

          Găzduind un eveniment de o asemenea amploare este un prilej foarte bun de a ne promova orașul. Ne dorim să aducem la Piatra-Neamț cât mai multe evenimente sportive internaționale și pe această cale invit pietrenii la începutul lunii aprilie la Finala Cupei României la Volei masculin și feminin, iar la începutul lunii iunie la meciul echipei naționale de handbal feminin cu reprezentativa Belarusului” a declarat Dragoș Chitic.

După conferința de presă, reprezentanții forului european au vizitat Sala Polivalentă care este locația propusă pentru defășurarea Campionatului European.

La ora 15:00 a avut loc deschiderea oficială a Campionatului Național de Karate Tradițional – etapa pe zona Moldovei.

PUBLICITATE