Mugur Cozmanciuc – Desemnarea lui Cioloș…una dintre cele mai inspirate măsuri administrative

Dacian Cioloș, recredibilizarea României

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru al României reprezintă una dintre cele mai benefice și mai inspirate măsuri administrative de care țara noastră a beneficiat în ultimii ani. Salut această nominalizare pentru că ea oferă României perspectiva continuității în marile proiecte de reformă pe care le-a asumat.

Dacian Cioloș nu este doar un tehnocrat, ci este un specialist profund racordat la agenda politicilor europene. Acestă virtute profesională ne poate asigura păstrarea orientării României pe coordonatele parteneriatului euro-atlantic. Mai ales în acest zile de suferință trăite cu intensitate la București, Paris sau Beirut, se cuvine să știm să fim împreună, să ne asumăm ceea ce ne revine fiecăruia în parte și să nu ne abatem de la seriozitatea și profesionalismul de care România are atâta nevoie. Experiența acumulată în funcția de comisar european îi oferă maturitatea de care un premier are nevoie. Iar bunele relații deja existente cu marile cancelarii occidentale reprezintă un excelent atu, care va contribui la recuperarea credibilității pierdute prin guvernarea Ponta. Din aceeași perspectivă, sunt convins de faptul că acest Cabinet va contribui la sprijinirii Republicii Moldova în sensul integrării acesteia în marea familie europeană.

În egală măsură, pentru ca Moldova românească să nu mai fie cea mai săracă regiune a Uniunii Europene este nevoie de investiții în infrastructură, de atragerea unor fonduri substanțiale pentru dezvoltarea regională, iar România trebuie să prioritizeze proiectul de modernizare a acestei regiuni.

Componența Guvernului Cioloș are puterea de a ne da speranța unui bun reînceput. Experiența și profesionalismul sunt elemente de care o astfel de echipă are nevoie. Vom urmări cu atenție gesturile acestei echipe guvernamentale și vom căuta să oferim susținerea de care au nevoie toate măsurile bune pentru România.

Mugur Cozmanciuc

Co-președinte PNL Neamț

Deputat PNL

PUBLICITATE