Motociclist rănit ieri (25 august) în Costișa în urma unui accident


În ziua de 25.08.2016, în jurul orei 10.40, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15, în localitatea Costișa, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui motociclist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 23 de ani, din Galați conducea o autoutilitară pe DN15, în direcția Băcau-Piatra Neamt, nu a păstrat o distanță suficientă față de motocicleta ce-l preceda, condusă de către un bărbat de 39 de ani, din Cluj, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului, motocicleta a fost proiectata în autoturismul care circula în aceeași direcție de mers, în fața sa.

Din evenimentul rutier a rezultat avarierea celor trei autovehicule și rănirea motociclistului. Toți participanții au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă.

Polițiștii Nemțeni atrag atenția tuturor conducătorilor auto ca atunci, când întâlnesc parteneri de trafic care conduc autovehicule pe două roţi, să adopte o conduită mai atentă, să reducă viteza, să le acorde prioritate şi să le ofere spaţiul necesar, tratându-i ca şi cum s-ar deplasa tot pe patru roţi.

Totodată, motocicliștilor le recomandăm:
– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.
– Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.
– Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
– Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
– Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.
– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.
– Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă.
– Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovzoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE