Mitropolitul Teofan, certat de enoriaşi la Văratec. „Ne-aţi unit cu toţi sataniştii“

Share on Facebook36Tweet about this on Twitter

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, este ţinta unui atact fără precendent în Biserica Ortodoxă Română. Înaltul prelat a fost avertizat de o serie de clerici cu nepomenirea la slujbe, iar o serie de credincioşi îl cataloghează pe ierarh drept eretic, asemănându-l cu Arie (n.r.- preot din Alexandria care a susţinut că Hristos nu este de aceeași natură cu Tatăl). – notează Adevarul

Pe 8 august, în timp ce ierarhul participa la o slujbă la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ, un grup de oameni i s-a adresat acestuia acuzându-l că nu-şi apară dreapta credinţă din moment ce a participat la diferite slujbe la care au luat parte şi clerici de alte confesiuni și i-au cerut să se dezică de documentele semnate cu ocazia Sinodului din Creta. În acelaşi dialog, credincioşii îi numesc pe creştinii catolici şi pe cei protestanţisatanişti”, apreciind în faţa ÎPS Teofan că numai Biserica Ortodoxă Română „nu a respins ereziile catolice”

Momentul a fost surprins şi postat pe pe Youtube de utilizatorul Radu Nicolae care susține că mitropolit Teofan a fost întâmpinat de un grup de 20 de credincioși, foarte bine pregătiți în legatura cu toate faptele apostate ale ierarhului lor. În această filmare, ÎPS Teofan, care deja îşi începuse rugăciunea în biserică, este scos afară şi „atacat” de cei 20 de credincioşi cu mai multe replici tăioase.

Dan Mihail B.
sursa: adevarul.ro

One comment

  1. modul de exprimare ar acelor domni este unul violent … nici nu conteaza ce ar spune ei ca reprezinta atat timp cat exemplul propriu lasa de dorit ….
    Legionarii isi doresc un IPS al lor, sa isi aleaga unul intern si gata….
    Parintele Cleopa vorbea despre ispitele celor care sunt „mai crestini decat Iisus” care dupa ce au invatat pe de rost teoria sunt luat si ametiti de acele ganduri egocentrice pe care Parintele Cleopa ii numea „dragii teologi”

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.