Misiunile pompierilor din Neamț în urma inundațiilor


Misiuni ale ISU Neamţ în perioada avertizării hidrologice COD ROŞU

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Având în vedere avertizare hidrologică de COD ROŞU, 70 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au desfăşurat, începând de ieri orele 11:00, până în această dimineaţă la orele 08:00, următoarele acţiuni:

20160603_002326Misiune de salvare a unei familii care a fost surprinsă de viitură pe o insuliţă din în albia Râului Bistriţa

La ora 22:32, un bărbat a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că este surprins de viitură cu întreaga familie (opt persoane, cel mai mic membru al familiei având vârsta de trei ani) pe o insulă din albia râului Bistriţa, în comuna Rediu. La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi 14 subofiţeri cu o autospecială complexă pentru intervenţii, o autospecială pentru victime multiple, autospeciala scafandrilor şi o barcă pneumatică.

În momentul sosirii pompierilor în locul în care se aflau cele opt persoane, pe insuliţa situată la mai bine de 30 de metri de mal, apa era deja de 30 cm. Ţinând cont de riscul mare inclusiv pentru ei înşişi, salvatorii au luat măsuri sporite de siguranţă – au folosit o cordiţă de salvare pentru asigurarea bărcii de la mal şi veste de salvare pentru fiecare membru al familiei. Nicio persoană salvată nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La intervenţie au participat poliţişti din cadrul IPJ Neamţ.

Misiune de salvare a animalelor surprinse pe un grind din albia râului Bistriţa

La ora 18:07, un bărbat a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că animalele sale sunt surprinse pe un grind din albia râului Bistriţa, în satul Agârcia, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat s-a deplasat echipajul de scafandri al Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu autospeciala scafandrilor şi o barcă pneumatică. Pompierii-scafandri au reuşit în scurt timp să evacueze cele 40 de oi aflate în pericol.

Misiuni în sprijinul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă

Începând cu ora 11:00, două echipaje de pompieri au executat o misiune de monitorizare a evoluţiei debitului pe râul Bicaz şi pârâul Dămuc şi pentru sprijinul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă în asigurarea măsurilor de protecţie.           

Începând cu ora 17:00, cadrele Inspecţiei de Prevenire a unităţii s-au deplasat în nouă comune din judeţ pentru a sprijini autorităţile locale în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Începând cu orele 18:00, pompierii nemţeni au executat misiuni de evacuare a apei din trei curţi şi o casă (o casă şi două curţi din municipiul Roman şi o curte din municipiul Piatra Neamţ), dintr-o hală de prelucrare a lemnului din municipiul Piatra Neamţ, din subsolul unui bloc de locuinţe din municipiul Piatra Neamţ, dintr-o biserică din municipiul Piatra Neamţ şi au decolmatat un pod din comuna Alexandru cel Bun.

PUBLICITATE