Misiuni ISU Neamț în weekend: Două incendii, două accidente și o misiune de deblocare ușă

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 12.05.2017, la ora 14:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la deşeuri în municipiul Piatra Neamţ, str. Dumbravei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars cca. 7 tone de gunoaie.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii deschise”.

Sâmbătă, 13.05.2017, la ora 21:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea de arderi necontrolate la deşeuri menajere în interiorul unei centrale termice dezafectate în Municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars deşeuri din hârtie şi o bucată de lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost “foc deschis în spaţii închise”.

Misiune de deblocare ușă

Sâmbătă, 13.05.2017, la ora 13:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că un bărbat de 88 ani din mun. Piatra Neamţ, B-dul Decebal nu răspunde la ușă. La adresa indicată de apelant, s-au deplasat şase pompieri militari salvatori cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Salvatorii au folosit pentru pătrunderea în apartament accesoriile din dotare. Persoana de 88 de ani nu a necesitat transport la spital.

Accidente rutiere

Sâmbătă, 13.05.2017, la ora 08:11, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat de apelant s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de capacitate medie(FRAP), o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi echipajul, format din medic, asistent medical şi doi paramedici, care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că un bărbat de 42 de ani se afla încarcerat în partea stângă față a unui autoturism. După extragerea victimei, care prezenta politraumatisme, aceasta a fost preluată de echipajul SMURD de terapie intensivă și transportată la UPU Piatra Neamț. O altă victimă neîncarcerată a fost un bărbat de 25 de ani, care prezenta policontuzii, a fost fost preluată de echipajul SMURD de prim ajutor și transportată la spital. Echipajul de pe autospeciala de capacitate medie (FRAP) a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier. (vezi articol – AICI)

Duminică, 14.05.2017, la ora 04:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în localitatea Costișa pe DN 15. La locul indicat de apelant s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de capacitate medie(FRAP), o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi echipajul, format din medic, asistent medical şi doi paramedici, care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că un bărbat de 48 de ani se afla încarcerat în partea dreaptă față a unui autoturism. După extragerea victimei, care prezenta politraumatisme, aceasta a fost preluată de echipajul SMURD de terapie intensivă și transportată la UPU Piatra Neamț. O altă victimă neîncarcerată a fost un bărbat de 24 de ani, care prezenta policontuzii, a fost fost preluată de echipajul SMURD de prim ajutor și transportată la spital. Echipajul de pe autospeciala de capacitate medie (FRAP) a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier. (vezi articol – AICI)

PUBLICITATE