Misiuni ISU Neamț în weekend: 4 incendii, un accident și un câine salvat dintr-un canal

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 27.05.2017, la ora 18:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o butelie de aragaz în satul Valea Seacă din comuna Bălţăteşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bălţăteşti. În urma evenimentului a ars gazul din butelia de la aragaz după ce proprietarul a verificat  eventualele scăpări de gaze cu flacără deschisă. O femeie de 78 de ani a suferit un atac de panică, fiind chemată o ambulanţă de la SAJ.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “scăpări de gaze combustibile”.

Duminică, 28.05.2017, la ora 04:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale în localitatea Tazlău. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi şapte pompieri voluntari cu o autospcială de stingere cu apă din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tazlău. În urma evenimentului au ars un grajd animale construit din bârnă de lemn cu asterială lemn şi învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de 60 mp, 1 mc de cherestea, 100 kg boabe de porumb.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Duminică, 28.05.2017, la ora 12:11, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale în satul Negreşti din comuna Negreşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o motopompă transportabilă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi opt pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Negreşti. Ajunse la locul evenimentului, forţele, au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la adăpostul de animale, la depozitul de furaje şi la anexe.

În urma evenimentului au ars:

  • Magazie lemne cca. 8 mp, acoperită cu tablă;
  • Depozit baloţi fân pe o suprafaţă de cca. 180 mp;
  • cca. 350 mp adăpost animale cu pereţi din scândură şi planşeu cu grinzi din lemn;
  • cca. 100 mp acoperiş şopru din lemn cu învelitoare din tablă;
  • cca. 30 tone baloţi fân;
  • cca. 50 tone fân depozitat în podul adăpostului de animale;
  • o construcţie din lemn în suprafaţă de cca. 60 mp;
  • o combină frigorifică, un aragaz, o butelie, trei paturi, patru panouri voltaice cu acumulatori şi invertoare;
  • un generator de curent şi două mulgători electrice;
  • cca. 50 anvelope şi cca. 20 ml gard din lemn;
  • trei viţei.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Duminică, 28.05.2017, la ora 19:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o clădire dezafectată (fostul cinematograf Cozla) în municipiul Piatra Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars aproximativ 100 kg deşeuri din hârtie şi carton.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii închise”.

Accident rutier

Vineri, 26.05.2017, la ora 15:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în satul Căciuleşti, comuna Girov. La locul indicat de apelant s-au deplasat zece pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi echipajul, format din medic, asistent medical şi doi paramedici, care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că cele şase victime, respectiv trei bărbaţi şi trei femei, erau ieşite din autovehicule fiind asistate medical. Echipajul care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă  a preluat două persoane, respectiv o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 57de ani, care prezentau multiple leziuni cu pierderi de cunoştinţă, transportând-le la UPU Piatra Neamţ. Echipajul care încadrează ambulanţa SMURD de prim ajutor a preluat un bărbat de 50 de ani care prezenta un traumatism la umărul stâng fiind transportat la Upu Piatra Neamţ. Celelalte victime au fost preluate de ambulanţe de la SAJ Neamţ. Echipajul de pe autospeciala de stingere cu apă şi spumă a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier. (vezi articolul – AICI)

Misiune salvare câine prins în canal

Duminică, 28.05.2017, la ora 13:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că într-un canal din Municipiul Piatra Neamţ, în apropierea străzii Dumbravei, se află căzut un câine. La locul indicat de apelant s-au deplasat doi pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie(FRAP) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Cu ajutorul dispozitivului cu laţ s-a reuşit salvarea câinelui.

PUBLICITATE