Misiuni ISU Neamț: incendiu, degajare arbori și asanare muniție neexplodată

Misiune de stingere incendiu

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Noaptea trecută, la ora 02:39, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Tazlău. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ și un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamţ. În urma evenimentului au ars, o bucătărie de vară construită din lemn pe o suprafaţă de cca. 50 mp, trei uşi şi nouă ferestre din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Misiune de degajare arbori

Luni, 24.04.2017, la ora 13:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în Municipiul Piatra Neamţ, str. Mărăţei sunt arbori care au ramurile rupte şi există posibilitatea să cadă. La locul intervenţiei s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de serviciu din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. S-a intervenit cu motoferăstrăul din dotare pentru degajarea ramurilor rupte.

Misiune de asanare muniție neexplodată

Luni, 24.04.2017, la ora 19:28, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Gherăeştii Noi, comuna Gherăeşti a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din  trei subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 152 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un bărbat de 67 ani într-o rigolă de scurgere a apei. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 50 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

PUBLICITATE