Misiuni ISU Neamț – Incendii, degajare cadavru, asanare muniție, deblocare drum național

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 10.03.2017, la ora 12:05, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Luțca, comuna Sagna. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, de la Detaşamentul de Pompieri Roman și trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sagna.
Datorită intervenției prompte a pompierilor militari de la Detaşamentul de pompieri Roman, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţia respectivă. În urma evenimentului au ars cca. 1 mp astereală din lemn care compune acoperișul locuinței și funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi .
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Sâmbătă, 11.03.2017, la ora 16:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în satul Oglinzi, comuna Răucești. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat cinci pompieri militari și un voluntar, în cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamț, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, de la Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ.
Datorită intervenției prompte a pompierilor militari de la Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţie. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine a coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Sâmbătă, 11.03.2017, la ora 22:08, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în localitatea Ion Creangă. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat șase pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, de la Detaşamentul de pompieri Roman.
În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Duminică, 12.03.2017, la ora 10:14, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea accident rutier urmat de incendiu în urma coliziunii a dou[ autorurisme din orașul Târgu Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat șase pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, de la Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ.
În urma evenimentului, cele două autoturisme au fost distruse în propor’ie de 90% și, respectiv 30%.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost șocul produs la coliziunea unuia dintre autoturisme cu țeava de gaz. (vezi articol – AICI)

În cursul acestei nopți, la ora 02:20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Oglinzi, comuna Răucești. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă și un autocamion de intervenție, de la Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 100 mp din acoperișul locuinței realizat din șindrilă și acoperit cu tablă și 10 mp planșeu din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost coş de evacuare deteriorat.

Misiune de deblocare DN 15B

Sâmbătă, 11.03.2017, la ora 04:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că sunt căzuți arbori pe DN15B în zona localității Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul evenimentului, s-au deplasat patru pompieri cu o autospecială de capacitate medie și un motofierăstrău, din cadrul Gărzii II Poiana Teiului. Salvatorii au folosit motofierăstrăul pentru îndepărtarea a patru arbori care blocau ambele sensuri de deplasare.

Misiune de asanare muniție neexplodată

Vineri, 10.03.2017, la ora 12:10, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Ruginoasa a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 57 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de o persoană în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unei rigole de scurgere a apei. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 150 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Misiune degajare cadavru

Duminică, 12.03.2017, la ora 11:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în satul Frunzeni, comuna Costișa a fost descoperită o persoană înecată în râul Bistrița. La locul evenimentului, s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială scafandri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Cadavrul a fost scos din râul Bistrița de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Costișa și a fost predat Secției de Poliție Săvinești. (vezi articol – AICI)

PUBLICITATE