Misiuni ale pompierilor nemțeni în acest weekend (5-7 mai 2017)

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 06.05.2017, la ora 11:40, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de deşeuri în Municipiul Piatra Neamţ, str. Gheorghe Doja. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Sosiţi la locul evenimentului pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă. În urma evenimentului au ars cca. 15 tone de deşeuri.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “autoaprindere”.

Sâmbătă, 07.05.2017, la ora 11:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de deşeuri de coceni în satul Miron Costin, comuna Trifeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi un voluntar din cadrul Serviciului voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Trifeşti. În urma evenimentului au ars cca. 200 kg deşeuri coceni.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “jocul copiilor cu focul”.

Incendiu vegetaţie uscată

Duminică, 07.05.2017, la ora 21:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Ruginasa. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi un voluntar din cadrul Serviciului voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ruginoasa. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată şi stufăriş, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “fumatul în locuri nepermise”

Misiune salvare animale

Sâmbătă, 06.05.2017, la ora 12:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun se află o bovină căzută într-un şanţ. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un voluntar din cadrul Serviciului voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Alexandru cel Bun. Forţele au degajat bovina din şanţul în care era căzută.

Misiune de asanare muniție neexplodată

Sâmbătă, 06.05.2017, la ora 14:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în municipiul Roman a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din  doi subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 122 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un angajat al unui operator economic de profil de tip REMAT. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Vezi și ISU Neamț: Misiune salvare persoană cazută în pădure, ieri (7 mai 2017) la Văleni

Vezi și Piatra-Neamț: Tânăra care a încercat să se arunce de pe pod, internată la Psihiatrie

Vezi și Accident în comuna Bîrgăoani, județul Neamț: 4 victime transportate la spital

PUBLICITATE