Minoră de 14 ani, dată dispărută de părinți, găsită după 2 ore, într-o baracă


Vineri, 22.07.2016, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Borca au fost sesizaţi despre faptul că o minoră de 14 ani a dispărut de la domiciliu părinților din după-amiaza zilei de 21.07.2016 şi, cu toate că a fost căutată la rude şi prieteni, nu a fost găsită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imediat au fost constituite echipe de căutare a copilei, din primele verificări rezultând că aceasta nu a mai fost văzută de nicio persoană din 21.07.2016, orele 18.

În urma căutărilor şi scotocirilor efectuate de către lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, la data de 22.07.2016 ora 14.10, minora a fost găsită într-o baracă din satul Sabasa, situată în apropierea locuinţei.

Cu ocazia audierii s-a stabilit că minora nu a fost victima vreunei agresiuni, aceasta fiind încredinţată familiei.

Având în vedere perioada vacanței de vară, când copiii pot fi mai puțin supravegheați de părinți, atragem atenția asupra necesității luării unor măsuri de siguranță pentru a se evita ca minorii să fie expuși unor accidente ori să devină victima unor infracțiuni.

Recomandări preventive :

• supravegheați-vă în permanență copilul, la joaca, atunci când vă aflați la cumpărături și în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta sa dispară sau să se accidenteze!
• învățați-l ca are voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie sa spună întotdeauna unde și cu cine pleacă;
• explicați-i, pe înțelesul său, cu exemple concrete, ca nu este bine să accepte de la persoane străine diverse obiecte sau promisiuni și în niciun caz nu trebuie sa se urce în mașinile necunoscuților sau să îi însoțească pe aceștia, indiferent de pretext;
• nu-l trimiteți singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaște;
• asigurați-vă că știe numele și numărul de telefon al părinților, precum și adresa la care locuiește;
• învățați-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie sa rămână în zona unde v-a văzut ultima data și să apeleze la un polițist sau la un adult din cadrul unei instituții sau a unui magazin etc;

În cazul unei dispariții, alertați imediat Poliția la numărul de telefon 112 sau sunați la Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual, la numărul 116000.

PUBLICITATE