Minivacanță de 1 Decembrie pentru români. Ziua Națională aduce patru zile libere

Finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor aduce un weekend prelungit pentru salariații cu program obișnuit de lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia se vor bucura de timp liber atât joi, de Sfântul Andrei, cât și vineri, în prima zi din decembrie, când e Ziua Națională a României. Totuși, anumite persoane vor fi nevoie să lucreze în cele două zile de sărbătoare națională, astfel că acestea vor avea dreptul la compensații legale.

Conform Codului muncii, adică actul normativ care stabilește lista zilelor nelucrătoare de sărbătoare legală, angajații cu program obișnuit (luni-vineri) beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și pe 1 decembrie, Ziua Națională a României.

În acest an, ziua de 30 noiembrie va pica joi, iar 1 decembrie vineri, ceea ce înseamnă că salariații se vor bucura de un weekend prelungit, de patru zile, începând cu finalul lunii în curs și continuând cu începutul ultimei luni din an.

Decembrie va aduce apoi o minivacanță de Crăciun, pentru că zilele de 25 și 26 decembrie, legal libere, sunt luni și marți, deci se vor „lipi” de weekend. De asemenea, și luna ianuarie va începe cu o minivacanță. 1 și 2 ianuarie sunt zile legal libere și coincid cu începutul săptămânii.

PUBLICITATE