Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Vor fi scăderi salariale între 10 şi 40% pentru unii bugetari

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, admite că în cazul unor bugetari salariile vor scădea cu procente între 10 şi 40%, asta deși, în 2017, Olguța Vasilescu spunea: ”Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ea a spus că în această situaţie sunt însă foarte puţini bugetari, fiind necesară această diminuare pentru a corecta dezechilibre.

Ministrul Muncii s-a referit şi la poliţişti, spunând că în cazul acestora nu este vorba despre scăderea salariilor, ci despre eliminarea unui spor: „Poliţistul era acasă şi aşteapta un telefon dacă se duce sau nu (la intervenţie, serviciu – n.r.). Dacă se ducea primea bani, dar şi doar pentru că stătea acasă şi primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat„.

În ceea ce privește majorările de salarii, este vorba de o creștere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a „circa 4% net”, a adăugat Vasilescu. – notează hotnews.ro

Estimarea noastră e că aproximativ 40% din salariaţii bugetari vor avea scăderi substanţiale la veniturile nete. Cu combinaţia noua lege de salarizare cu faptul că există o limitare a sporurilor în structura bugetară şi cu transferul de taxe sociale, toate elementele vor conduce ca anumite categorii să aibă drept consecinţă scăderea salariilor”, a declarat la Digi24 Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa

PUBLICITATE