Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cere revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat astăzi (22 februarie) un „Raport privind activitatea managerială la DNA”. Distinct de acest raport Toader a vorbit și despre măsuri concrete ce se vor lua față de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, urmare mai multor scandaluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mult aşteptata întâlnire cu presa a lui Tudorel Toader, ce a avut loc începând cu ora 18:00, la sediul Ministerului Justiției, a început cu un moment jenant, în care a cerut pentru început ca presa şi mai ales cameramanii să se poziţioneze mai departe de pupitrul său de discurs pentru a nu-i filma notiţele de pe care urma să citească. De asemenea, Toader a anunţat că „aceasta nu este o conferinţă de presă, ci o prezentare” și a refuzat pe linie întrebările jurnaliștilor.

După mai multe critici aduse la adresa Laurei Codruța Kovesi, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis că declanșează procedura de revocare din funcție a șefei DNA

Tudorel Toader a facut un lung rechizitoriu șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Printre acuzații, conform Ministrului Justiției, șefa DNA a „afectat iremediabil imaginea Romaniei” pentru că a apărat lupta anticorupție:

La inceputul lui 2017, sefa DNA a declara ca se teme de desfiintarea DNA. In alt interviu, la Euronews, s-a lansat intr-o critica dura a proiectelor de legi din dezbaterea parlamentara, acuzand politicienii si oamenii de afaceri ca lovesc impotriva efortului de curatare a uneia dintre cele mai corupte tari din UE.
Au fost exprimate critici vehemente cu privire la unele propuneri de modificare legislativa, dovedite ulterior ca fiind constitutionale. Afirmatiile astfel facute sunt fara precedent si nereale, au afectat iremediabil imaginea Romaniei, sunt de natura sa creeze o imagine falsa asupra realitatii, asupra Romaniei si a statului de drept”, a declarat Toader.

Mai multe – AICI

PUBLICITATE