Ministerul Sănătăţii: Alte 23 de cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână


Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că de la începutul anului au fost confirmate 753 cazuri de rujeolă, cu 23 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută. De asemenea, au fost înregistrate trei decese.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„De la începutul anului şi până la data de 7.10.2016, au fost confirmate 753 cazuri de rujeolă, cu 23 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută. Au fost raportate trei decese prin rujeolă”, se arată în comunicatul citat.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele: Mureş (168 de cazuri), Arad (131 de cazuri) şi Bistriţa-Năsăud (128 de cazuri).

Potrivit MS, în Cluj au fost înregistrate 90 de cazuri, în Timiş -75, în Braşov – 32, în Suceava -31, în Caraş Severin -30, Hunedoara -17, Sălaj -8, Alba, Iaşi – câte cinci cazuri, Bacău, Constanţa, Sibiu, Bucureşti- câte trei, Dâmboviţa, Neamţ, Olt- câte două cazuri, în Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui a fost confirmat câte un singur caz de rujeolă.

Sursa citată afirmă că majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută.

„Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare”, menţionează Ministerul Sănătăţii.

D.M.B.
PUBLICITATE