Ministerul Mediului a emis avizul pentru uciderea ursului care a rănit grav un bărbat din Neamț

Ursul care a atacat şi rănit grav un bărbat din comuna Taşca, poate fi omorât, potrivit avizului emis, vineri (20 octombrie), de Ministerului Mediului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Graţiela Gavrilescu a declarat, ieri, la Piatra-Neamţ, că interesul nu este de a ucide urşii, dar atunci când viaţa omului este pusă în pericol, oamenii vor fi cei protejaţi.

„Relaţia om-animal a fost o relaţie bună din toate timpurile, dar omul a avut grijă şi a protejat animalul şi omul trebuie pus în siguranţă. Am primit luni la minister tot raportul comisiei judeţene, are viza Gărzii de Mediu şi a fost trimis la comisia de biodiveristate. Astăzi s-a semnat ordinul de intervenţie şi a fost transmis Fondului Cinegetic, urmând să ajungă şi la Direcţia Silvică. La noi dosarele nu stau, sunt analizate în timp real şi nu avem interes să omorâm urşii, vrem să protejăm şi animalele şi oamenii, dar când viaţa omului este pusă în pericol, apelăm la această cotă de intervenţie”, a declarat ministrul Gabriela Gavrilescu.

Reamintim că duminică (15 octombrie), la ora 13,25, Ciubotaru Andrei în vârstă de 79 ani, aflându-se pe fâneața proprietare personală din localitatea Neagra, comuna Tașca, a fost atacat de un urs care i-a provocat lezuni grave în zona capului. Bătrânul s-a deplasat la domiciliu unde a cerut ajutor familiei și ulterior a fost solicitată intervenția Serviciului Județean de Ambulanță. (vezi articolul – AICI)

Tot duminică, la  ora 19.56, jandarmii au fost solicitați să intervină, în urma unui apel la 112, făcut de Răspopa Celina, care a sesizat că un urs a intrat în grădina ei din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Aceasta a sesizat că ursul constituie o amenințare pentru familia ei, având 2 săptămâni de când își face apariția. Jandarmii s-au deplasat la fața locului dar ursul nu a fost găsit. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE