Mii de credincioşi au adus cinstire Brâului Maicii Domnului la Biserica Sf. Nicolae din Piatra-Neamţ

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, Grecia, s-a aflat spre închinare credincioşilor din Piatra Neamţ în perioada 15-17 iunie 2017. Brâul a fost aşezat spre cinstire la biserica Sf. Nicolae din municipiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de joi 15 iunie 2017 delegația greacă, formată din pr. Atanasios şi monahiile Antonia și Andreea, a fost întâmpinată la Biserica Sf. Nicolae de un sobor de preoți și diaconi condus de părintele protopop de Piatra Neamț, Valentin Tofan, și părintele paroh Ștefan Oprea.

După datină, delegația a fost primită cu pâine și sare, semn al dragostei, prețuirii și respectului neamului nostru. În cântări specifice sărbătorilor Maicii Domnului, racla cu Cinstitul Brâu a fost așezată în biserică pe un baldachin special amenajat. A urmat slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului și a Vecerniei unită cu Litia, a transmis pr. paroh. – notează basilica.ro

În decursul acestor zile mii de credincioşi au venit să aducă cinstire Brâului Maicii Domnului.

Vineri dimineaţă a fost oficiată Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, părintele Atanasios a rostit un cuvânt în care a prezentat pe scurt istoricul Cinstitului Brâu al Maicii Domnului și datoria noastră a credincioșilor de a cinsti cum se cuvine pe Sfânta Fecioară Maria.

Programul liturgic a continuat pe seară cu Taina Sfântului Maslu, iar astăzi a fost săvârşit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie.

Mai multe fotografii – AICI

sursa: basilica.ro
PUBLICITATE