Mii de credincioşi au adus cinstire Brâului Maicii Domnului la Biserica Sf. Nicolae din Piatra-Neamţ

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, Grecia, s-a aflat spre închinare credincioşilor din Piatra Neamţ în perioada 15-17 iunie 2017. Brâul a fost aşezat spre cinstire la biserica Sf. Nicolae din municipiu.

În data de joi 15 iunie 2017 delegația greacă, formată din pr. Atanasios şi monahiile Antonia și Andreea, a fost întâmpinată la Biserica Sf. Nicolae de un sobor de preoți și diaconi condus de părintele protopop de Piatra Neamț, Valentin Tofan, și părintele paroh Ștefan Oprea.

După datină, delegația a fost primită cu pâine și sare, semn al dragostei, prețuirii și respectului neamului nostru. În cântări specifice sărbătorilor Maicii Domnului, racla cu Cinstitul Brâu a fost așezată în biserică pe un baldachin special amenajat. A urmat slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului și a Vecerniei unită cu Litia, a transmis pr. paroh. – notează basilica.ro

În decursul acestor zile mii de credincioşi au venit să aducă cinstire Brâului Maicii Domnului.

Vineri dimineaţă a fost oficiată Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, părintele Atanasios a rostit un cuvânt în care a prezentat pe scurt istoricul Cinstitului Brâu al Maicii Domnului și datoria noastră a credincioșilor de a cinsti cum se cuvine pe Sfânta Fecioară Maria.

Programul liturgic a continuat pe seară cu Taina Sfântului Maslu, iar astăzi a fost săvârşit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie.

Mai multe fotografii – AICI

sursa: basilica.ro
loading...

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*