Miercuri, 29 noiembrie, s-a deschis Piața Centrală din Piatra-Neamț

Piața Agroalimentară Centrală „Sfântul Gheorghe” din Piatra-Neamț s-a deschis miercuri, 29 noiembrie, după mai bine de 3 ani de când a ars în întregime în urma unui incendiu, în anul 2014.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest moment sunt închiriate 80% din tarabele din zona Legume-Fructe și mare parte din celelalte spații comerciale, la care chiriașii lucrează pentru amenajare. Pentru ocuparea spațiilor rămase libere este în derulare o nouă procedură de licitație. Precizăm că au fost obținute toate avizele necesare funcționării.

Programul de funcționare a pieței va fi următorul: în perioada 29 noiembrie 2017 – 30 aprilie 2018, de Luni până Vineri între orele 06:30-19:00, Sâmbăta între orele 06:30-18:00, iar Duminica în intervalul ora 07:00-14:00. Începând cu data de 01 mai 2018, programul de funcționare va fi adaptat la orarul de vară.

După ce consilierii PSD-ALDE au votat de nenumărate ori împotriva deschiderii, în luna octombrie, la inițiativa primarului Dragoș Chitic, Consiliul Local a dat vot favorabil pentru ca piața să fie administrată de către Primăria Piatra-Neamț. Astăzi, 29 noiembrie, fără fast și tăieri de panglici, începând cu ora 6:30, Piața Centrală din Piatra-Neamț a fost deschisă.

Va fi o deschidere etapizată a pieţei şi nu va fi făcută cu fast sau cu tăieri de panglici. Zona de Legume-Fructe este acoperită în mare parte, iar celelelate spaţii, chiar dacă sunt într-un procent mare închiriate, se vor deschide pe măsură ce chiriaşii îşi vor finaliza propriile lucrări de amenajare şi personalizare a spaţiului şi îşi vor obţine avizele necesare conform legii pentru punctele lor de lucru. Important este că nu va mai trebui nimeni să vândă în frig, pe ploaie sau pe ninsoare, ci se poate face începând de miercuri, un comerţ civilizat, într-un spaţiu modern. Sunt şi spaţii încă necontractate, rămase libere în urma primei licitaţii de închiriere şi suntem în derulare cu o a doua serie de licitaţii pentru contractarea lor.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE