Miercuri, 24 ianuarie, votează ansamblul folcloric „Brâul Roșu” la emisiunea „La Măruță”

Ansamblul folcloric Brâul Roșu a participat la emisiunea „La Măruță” (ProTV) în data de 08.12.2017, impresionând atât prin produsele culinare specifice zonei noastre, cât și prin costume și frumusețea dansului popular din zona Neamț, chiar Măruță afirmând că este foarte încântat de cum s-au prezentat, notându-i cu 10+, aceștia trecând în faza următoare a competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 24 ianuarie, Ansamblul Brâul Roșu va participa din nou la emisiunea „La Măruță”, la Duelul Ansamblurilor, începând cu ora 15.00, o zi de mare importanță istorică, când românii sărbătoresc Mica Unire a Principatelor Române, dar și o zi importantă pentru membrii acestui ansamblu. Aceștia se vor duela cu Ansamblul Doina Bascovului din județul Argeș.  Dacă doriți să îi susțineți, o puteți face printr-un vot transmis fie prin SMS la numărul ce va fi comunicat în emisiune, fie online pe pagina emisiuni lamaruta.protv.ro/voteaza.
Votarea se poate face doar în intervalul emisiunii.

Ansamblul Brâul Roșu

Dansul folcloric este unul dintre cele mai pretioase bogatii artistice ale lumii care difera de la o tara la alta si de la o regiune la alta a unei tari. Dansul  este o manifestare plina de forta si vitalitate ce exprima specificul, obiceiurile si traditiile fiecarei regiuni in parte, reflectand trairile,  sufletul si istoria noastra ca popor.

Dansul popular moldovenesc din zona Neamtului a fost cultivat din generatie in generatie, si lasat  mostenire nepotilor, ca marturie a neamului in familia Rotariu, familia maistrului coregraf Nae Rotariu. O familie care, de la tata si bunic, pana la fiu si nepot si stranepot danseaza pentru ca asa spune oranduiala batraneasca, dar si pentru ca dansul face parte din implinirea sufletului pe acest pamant, unde toate isi au rostul si menirea lor. In aceasta familie s-a nascut Nae Rotariu care a ars ca o torta pentru a duce mai departe ceea ce i-au lasat parintii si strabunicii sai mai de pret- o comoara pentru eternitatea noastra, a romanilor. Amintirea acestui depozitar al folclorului viu va dainui multa vreme, nu numai in sanul familiei, unde a lasat si el la randu-i mostenire  o pasiune nobila, dar si in randul celor ce i-au apreciat daruirea creatoare.

 

 

Acum se ridica o noua generatie din familie ( a patra) care pastreaza cu multa atentie folcorul cu nestematele sale datini, traditii si obiceiuri. Ea se numeste Catalina Dumitrachi, care a infiintat Ansamblul Folcloric Braul Rosu din Piatra Neamt in luna februarie a anului trecut, participand deja la evenimente si spectacole atat in tara cat si in strainatate. Scopul acestui ansamblul este in a pastra autenticul zonei atat ca dans popular cat si ca port popular. A adunat in jurul ei tineri frumosi, talentati care au imbratisat si au prins drag de traditia populara romaneasca si cativa oameni devotati cu experienta in acest domeniu.

Chiar daca acestia se confrunta cu lipsa finantarii, luand totul in propriile maini, fie material fie emotioanal, sunt compensati de bucuria si aplauzele spectatorilor care indragesc folcorul.

La Măruță

Din 15 ianuarie, la Maruta a inceput duelul ansamblurilor. 24 de echipe, 3 mari regiuni istorice, doua luni de pregatiri, o singura tara si un singur concurs mare cat intreaga Romanie.

Cele mai bune grupuri folclorice din Moldova, Ardeal si Tara Romaneasca intra in competitie pentru titlul suprem iar TU decizi castigatorul!

In fiecare emisiune cate doua ansambluri se vor duela in pasi de dans, iar publicul este cel care decide cine merge mai departe. Iti poti sustine favoritii votand online pe site-ul emisiunii, sau prin SMS pe parcursul fiecarei emisiuni, in intervalul START/STOP vot semnalat de Catalin Maruta. Telespectatorul trebuie sa transmita la numarul 1266 (0.24€, inclusiv TVA) numele Ansamblului participant la Emisiune care se doreste a fi votat, asa cum este comunicat in emisiune (prin afisare pe ecran si mentionare verbala).

Din cele 24 de ansambluri in etapa urmatoare vor ajunge in urma voturilor publicului 12, urmand ca in semifinala sa ramana doar 6.

In marea finala din 19 februarie se vor duela pe ritmuri romanesti sub privirile unei tari intregi cele mai votate trei ansambluri, iar cel care va obtine cele mai multe voturi din partea telespectatorilor va castiga titlul suprem.

PUBLICITATE