Miercuri, 19 aprilie, este ziua când vor suna alarmele în tot județul Neamț

IGSU va desfășura săptămâna aceasta unul dintre cele mai ample exerciții din ultimii ani, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 18-21 aprilie a.c., în toate unitățile administrativ-teritoriale din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Se urmăreşte verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea acestor tipuri de mesaje, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Pentru județul Neamț, conform calendarului, ziua în care vor suna alarmele va fi MIERCURI, 19 APRILIE

În perioada vizată, locuitorii județului Neamț vor auzi semnalul de alarmare “ALARMĂ LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-12.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”

PUBLICITATE