Meteorologii au prelungit avertizarea de Cod PORTOCALIU de furtuni


temp_judete_sfr7qc661unjudllkuegpdk2j58b5a2r_19Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea de Cod portocaliu de furtuni până miercuri la ora 21.00. De asemenea, a fost emisă o nouă informare de Cod galben de furtuni, valabilă de miercuri până joi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Meteorologii au prelungit avertizarea de Cod protocaliu de furtuni pentru patru judeţe, acestea fiind valabilă până la ora 21.00. Potrivit ANM, în partea a doua a zilei de miercuri, 25 mai în judeţele Neamţ, Bacău, Braşov şi Sibiu, cu precădere la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50 – 60 de litri pe metru pătrat.

temp_judete_sfr7qc661unjudllkuegpdk2j58b5a2r_32ANM a mai emis o avertizare de Cod galben de furtuni, valabilă de miercuri, ora 21.00, până joi, ora 21.00. În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi izolat grindină.  Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40 de litri pe metru pătrat. Specialiştii anunţă că astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse şi în restul ţării.

PUBLICITATE