Mese calde în școli – proiect lansat de Guvernul României


Guvernul va discuta, în şedinţa de astazi (26 octombrie), un proiect de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Guvernul va aproba astăzi un program-pilot prin care să fie introdusă o masă caldă zilnică sau pachet alimentar în câteva școli. „Am ales cateva unitati de invatamant, care sunt deocamdata in acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea in ce fel putem face eficient acest program si daca dupa acest an scolar, 2016-2017, acest proiect pilot confirma”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Potrivt acestuia, obiectivul este ca programul să fie lărgit la nivelul întregii țări și combinat cu programele „Fructe în școli” cu „Laptele și cornul în școli”

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, pe agenda şedinţei se vor mai afla proiectul legii asistenţei medicale comunitare şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România.

De asemenea, Guvernul ar putea aproba, miercuri, un proiect de hotărâre privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Este vorba de ‘înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate’.

Un alt proiect care va fi luat în discuţie se referă la modificarea anexelor 4, 5, 6 şi 7 la Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, iar un altul vizează modificarea şi completarea unor acte normative privind aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă şi evidenţa persoanelor.

Proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 26.10.2016AICI

PUBLICITATE