Medicii intră în GREVĂ GENERALĂ în toate spitalele din ţară. Vezi calendarul protestelor


Federaţia Sanitas a anunţat că pe 31 octombrie va fi grevă generală după ce în urma discuţiilor cu ministrul Muncii şi cel al Sănătăţii nu s-a ajuns la o înţelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi, a declarat că oamenii pe care federația îi reprezintă sunt extrem de nemulțumiți pentru că Ordonanțele de Urgență 20 și 43 ale Guvernului nu doar că nu au rezolvat inechitățile din sistemul sanitar și de asistență socială, dar chiar au bulversat nivelele salariale.

„Am lansat invitaţia către cei doi miniştri, al Sănătăţii şi al Muncii, am expus a mia oară revendicările pe care Federaţia Sanitas le are şi nemulţumirile apărute, toate solicitările venite din ţară. Din păcate, a fost mai mult o discuţie tehnică în care nu au venit cu date concrete. Nu se anunţă absolut nicio rezolvare a acestor revendicări şi, ca urmare, Consiliul Naţional al Federatiei Sanitas a decis un program revendicativ însoţit de mişcări de protest”, a declarat Marius Sepi, vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas.

Calendarul protestelor:
– 15 septembrie – începe strângerea de semnături
– începând cu 20 septembrie, în fiecare marți, membrii Sanitas vor picheta Ministerele Sănătății, Muncii și Finanțelor
– 12 octombrie – grevă japoneză
– 19 octombrie – grevă de avertisment
– 31 octombrie – grevă generală.

D.M.B.
PUBLICITATE