Medalie de aur pentru o elevă din județul Neamț la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică

O elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a luat medalie de aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 18-22 aprilie 2017, la Liceul Tehnologic de Turism din orașul Călimănești, județul Vâlcea, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică la care au participat un număr de 30 județe, 141 elevi, 33 profesori însoțitori și Comisia Națională, formată din 25 membri.

Flavia Cristiana Pascal, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra-Neamț, a primit medalie de aur, mențiune din partea Ministerului Educației și un premiu special pentru originalitatea rezolvării unei probleme. Flavia este primul elev nemțean calificat anul acesta într-un lot lărgit pentru etapa internațională.

Tot din județul Neamț este și eleva Alexandra Brănuț (clasa a VII-a), care a primit medalie de onoare.
Cea mai tînără componentă a lotului, Mateea Voicu, clasa a VI-a, care a primit medalie de bronz.

Județul Neamț a fost singurul din țară care a avut în lot elevi de clasa a VI-a care au mers la faza națională, desi studiază astronomia în afara orelor de program si de numai cîteva luni.
Este vorba despre elevii Smaranda Sturzu Cosma, Ana Teodora Balint, Traian Bistriceanu si Teodor Nechita, iar Mateea a fost premiată.
Eu i-am numit pe cei 5 participanti «Grădinita de astronomie» si chiar dacă patru nu au urcat pe podium, activitatea lor a fost răsplătită din partea Ministerului Educatiei cu Diploma Tînărul Astronom.
– a declarat profesorul Grigorută Oniciuc, coordonatorul lotului judetului Neamt pentru mont.ro

PUBLICITATE